Denisipari puturi si decolmatari (adancimi intre 1-40 M ), (1-120 M ),(1-250 M ). Preturi incepand de la 700 de lei in functie de adancime si tubulatura

Home/Denisipari puturi si decolmatari (adancimi intre 1-40 M ), (1-120 M ),(1-250 M ). Preturi incepand de la 700 de lei in functie de adancime si tubulatura
Denisipari puturi si decolmatari (adancimi intre 1-40 M ), (1-120 M ),(1-250 M ). Preturi incepand de la 700 de lei in functie de adancime si tubulatura 2023-09-06T11:20:58+00:00

☎ tel:0774.527.910 – Restul tarii
Bucuresti – Ilfov
0784.31.61.51
0784.31.61.51

Tabel de Prețuri pentru Denisipare

 

Diametru Adâncime Preț
Sub 200mm Până la 20 metri 700 lei
Sub 250mm Până la 20 metri 900 lei
Mare (peste 250mm) Până la 20 metri 1400 lei
Sub 200mm 20-40 metri 1050 lei
Sub 250mm 20-40 metri 1350 lei
Mare (peste 250mm) 20-40 metri 2100 lei
Sub 200mm 40-60 metri 1190 lei
Sub 250mm 40-60 metri 1530 lei

Transport 3 lei /km se calculeaza din Buftea, Ilfov.
Ce insemna denisiparea putului si in ce consta:

In general dupa un inerval de timp aprximativ intre 3-4 ani de la exploatarea orcarui foraj este absolut normal ca la pornirea pompei sa intre o cantitate mica de nisip in put.

Nisipul se decanteaza pe fundul putului, pe masura ce cantitatea de nisip creste, acesta uneori se formeza in dopuri de nisip care astupa filtrele prin care patrunde apa din panza freatica , scazand treptat debitul de apa si datorita acestui lucru apa vine mai greu si tot odata sustrasa fortat apa ajunge la robinetul ghiuvetei decolorata si tulbure sau cu particule de nisisp foarte fin.

Doar in aceste situati este necesar solicitarea DENNISIPARII putului.
Multe foraje au avut această problemă, multe o vor avea. Apariția de nisip în apă este semnul că trebuie să faceți o DENISIPARE. Nu e cazul să vă alarmați, în cele mai multe cazuri se rezolvă în-tro ora maxim 3-4 depinde de la foraj la foraj si in special de diametrul tubulaturi.

denisipari puturi

Denisipari puturi

Probabilitatea de a face denisipare la un puț cu apă este dată de calitatea de execuție a respectivului foraj. Cu cât a fost mai corect forat respectivul puț, cu atât mai mică este șansa de a face o denisipare. Totuși, denisiparea poate fi cauzată și de condițiile morfo-hidrologice ale zonei.

Denisiparea este o operatiune normala de intretinere a putului prin care se elimina dopurile de nisip format in foraj de-a lungul timpului si se realizeaza cu o instalatie in sistem aer-lift, la care utilajele principale sunt compresorul cu cit e mai mare cu atat mai bine pentru ca formeza mai mult aer comprimat (Mamut).

Denisiparea are rolul de a forma în jurul filtrului un filtru natural, format din granule de nisip mai mari din strat prin eliminarea nisipului foarte fin.

Dupa denisipare/deznisipare se obtine:
– marirea permeabilitatii
– evitarea nisiparii forajului de puntile formate dedopurile de nisip
– marirea razei efective a forajului si implicit a debitului acestuia.
– micsorarea pierderilor de sarcina in zona activa a filtrului.
-evitare defectiunei sau arderea pompei sumersibile sau al hidroforului.

De ce se nisipeaza un put de apa?

Există mai multe cauze posibile pentru nisiparea unui put de apă, inclusiv:

Stratul freatic instabil: Dacă stratul freatic este instabil, acesta poate duce la colmatarea puțului cu nisip sau sedimente. Acest lucru se poate întâmpla în special în cazul puturilor săpate în straturi de nisip sau în zone cu teren instabil.

Pompă inadecvată: O pompă inadecvată poate fi o altă cauză a nisipării unui puț de apă. Dacă pompa este prea puternică pentru adâncimea puțului sau pentru debitul apei, acest lucru poate cauza o presiune excesivă în interiorul puțului, ceea ce poate duce la colmatarea cu nisip sau sedimente.

Utilizarea inadecvată a puțului: Folosirea puțului în mod inadecvat poate duce la colmatarea acestuia cu nisip sau sedimente. Acest lucru poate include utilizarea excesivă a apei, scurgerea apei în jurul puțului sau utilizarea puțului în scopuri industriale.

Calitatea apei: Unele tipuri de apă pot conține particule de nisip sau sedimente care se pot acumula în interiorul puțului. Acest lucru poate fi cauzat de poluare, eroziunea solului sau alte factori.

Vechimea puțului: Dacă un puț de apă este vechi și nu a fost întreținut în mod regulat, acesta poate fi mai susceptibil la nisipare. Acest lucru poate fi cauzat de colmatarea cu sedimente sau de coroziunea structurii interioare a puțului.

Ulei sau alte substante grase in apa?

Curățarea uleiului dintr-un puț de apă poate fi o sarcină dificilă, deoarece uleiul este mai ușor decât apa și, prin urmare, plutește la suprafața apei. Iată câțiva pași pe care îi puteți urma pentru a curăța uleiul dintr-un puț de apă:

Panza freatica contaminata

Apa put contaminata

  1. Opriți orice activitate care ar putea duce la contaminarea ulterioară a apei, cum ar fi utilizarea de mașini sau generatoare în apropiere.

  2. Închideți alimentarea cu apă în puț și evitați folosirea apei până când aceasta nu a fost curățată.

  3. Folosiți o pompă pentru a scoate cât mai mult ulei posibil de la suprafața apei din puț. Acest lucru poate fi făcut cu ajutorul unei pompe de drenaj, care poate fi plasată la suprafața apei și poate fi utilizată pentru a aspira uleiul.

  4. Încercați să absorbiți uleiul cu ajutorul unei cârpă sau a unui prosop mare și absorbant, care poate fi plasat pe suprafața apei și apoi ridicat cu grijă pentru a evita scurgerea uleiului înapoi în apă.

  5. Utilizați un absorbant specializat pentru ulei, care poate fi achiziționat de la un magazin de produse chimice. Acest absorbant se va lipi de ulei și îl va absorbi, permițându-vă să scoateți uleiul din puț fără a-l scurge înapoi în apă.

  6. Curățați puțul de apă cu ajutorul unor substanțe chimice specializate, cum ar fi absorbante pentru ulei sau detergenți speciali pentru apă.

Cam aceasta este procedura necesara si normala a interventie unei denisipari asupra unui put cu debitul scazut in timp si problemele cu apa tulbure si cu particulele de nisip fin.
Ca atare pentru alte Informații suplimentare sau oferte de pret personalizate le- puteți obține dacă ne contactati direc la tel ; Bucuresti -Ilfov – 0784316151 sau 0784316151 si prin adresa de e-mail:|contact@foraje-puturi-fantani.ro.
Va multumim ca ne-ati ales.

☎ tel:0774.527.910 – Restul tarii
Bucuresti – Ilfov
0784.31.61.51
0784.31.61.51

error: Continut protejat si inregistrat!
Call Now Button0784 31 61 51 document.addEventListener("DOMContentLoaded", function() { // Obțineți titlul paginii const pageTitle = document.title; // Extrageți ultimul cuvânt din titlu pentru a obține localitatea const words = pageTitle.split(" "); const localitate = words[words.length - 1]; // Căutați și înlocuiți toate instanțele de {{Localitate}} din pagină document.body.innerHTML = document.body.innerHTML.replace(/{{Localitate}}/g, localitate); });